Vill ni uppleva något unikt?

Vi erbjuder er nytillverkat gyllenläder med historiska mönster från 1600-1700 talet, då gyllenlädret hade sin stora glansperiod. Flera av mönstren finns bara att se på gyllenläder.

Gyllenläder

På medeltiden var den spanska staden Cordoba den första staden i Europa att bli berömd för sina gyllenläder, därifrån spreds tekniken vidare till andra europeiska länder.

Motiven bestod av växter, frukter, fåglar och andra djur. Gyllenläder användes till att fylla paneler eller hela väggar men också till stolar, bänkar, skärmar, skrin och kistor. Ornamentala drag dominerar på tapeter men även figurala scener förekommer. Gyllenläder förekom i bostadsinteriörer och i kyrkor.

Vi ser det som ett privilegium att kunna erbjuda er upplevelsen av hur ett gyllenläder såg ut under sin glansperiod på 1600-1700-talet. Att åter få uppleva dess praktfullhet med sina underbara färger och fantastiska mönster. Väljer ni att dekorera en stol eller skärm med gyllenläder blir det ett mycket speciellt blickfång, ett konstverk att vila ögonen på.

Gyllenlädret gör din matsal, hall, bibliotek eller salong oförglömlig med sin elegans och den så vackert reflekterande gyllene ytan.

Gyllenläder från Lutson

Lutson Goudleder är ett familjeföretag som ägs av det Belgiska paret Frederic och Lut Poppe, och som ligger i den lilla byn Préchac-sur-Adour i sydvästra Frankrike.

De tillverkar gyllenläder efter gammal tradition och har arbetat med detta unika konsthantverk sedan 80-talet då de inspirerades och tog lärdom av gamla manuskript från 1600-talet. Materialet som används är av hög kvalité och noggrant utvalt. 

Alla gyllenläder målas helt för hand efter kundens önskemål. 

Kollektion med historiska mönster